Fehér Kéményseprők

FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

Végrehajtás alatt áll

A végrehajtás minden adós rémálma. Nagyon nehéz tanácsot adni arra az esetre, ha valakinél már megjelent a végrehajtó, és elkezdte lefoglalni az ingóságokat, esetleg már az ingatlant kívánják árverezni.

Ezért kulcsfontosságú, hogy megelőzzük bajt: már azelőtt kezdjünk intézkedni, hogy megkapnánk a végrehajtótól a tartozás haladéktalan megfizetéséről szóló felszólítást.

A megelőzés nem csak az orvoslásban és a drogok kezelésében fontos, hanem az adósság kezelésében is. Kevés olyan adós van, aki egyik reggel úgy ébred: mától nem fogom tudni fizetni a hitelemet. A vészjósló előjelek már a krach beütése előtt jelentkeznek, azonban a legtöbben az elején maguknak sem merik bevallani, hogy elkezdtek süllyedni.  Tapasztalataink szerint a legtöbb adós hónapokkal a végrehajtás előtt tudja, hogy hitele vagy közüzemi számlája rendezhetetlen, azonban annyira fél a csődtől, hogy utolsó erejéig küzd, mielőtt feladja a harcot.

A végrehajtó, mint ahogy a nevében is szerepel egy valamilyen hatóság által elrendelt ügyben folytatja le a törvényi kötelezettsége által végrehajtási eljárást.

Vagy is a végrehajtó csak azután jelentkezik az adósnál, ha elrendelték a végrehajtást. Ez történhet úgynevezett „végrehajtási lap” vagy „végrehajtási záradék” kiállításával, melyet az elmúlt években közjegyzők ellenőrzés nélkül állítanak ki mérlegelés nélkül.

A „végrehajtási lap” vagy „végrehajtási záradék” egy jogerős bírósági végzéssel azonos okirat, melyre a végrehajtó megkezdi a végrehajtási törvényben foglaltak szerinti eljárását.

Mielőtt a „végrehajtási lap” vagy „végrehajtási záradék” okiratot megküldené az adósnak a tartozás haladéktalan megfizetéséről szóló irattal együtt, az előtt megkeresi az összes nyilvántartásba (Földhivatal, Okmányiroda, Nyugdíjfolyósító, Egészségpénztár, Bankközi nyilvántartást) az adós fellelhetőségét, azért, hogy NE TUDJA a nevéről levetetni a gépjárművet vagy eladni telkeit ingatlanait és kivenni a bankszámlájáról a pénzét, mielőtt értesíti, hogy végrehajtási eljárást kezdeményeztek ellene. Sajnos a végrehajtási törvény lehetővé is teszi.

Ezzel egy időben intézkedni köteles, nem választhat, hogy az összes nyilvántartásban fellelhető (autó, munkabér vagy nyugdíj, ingatlan és bankszámlaszám) tulajdonát lefoglalja és végrehajtási joggal megterhelje. Majd csak ezt követően értesíti az adóst, hogy ellene végrehajtási eljárást kezdeményeztek.

Ha már úgy tűnik, késő, akkor sincs veszve minden remény: a végrehajtás még a legutolsó stádiumban is leállítható, ha megtalálta a Fehér Kéményseprők Alapítványt, amely képviseli az Ön ügyeit, több mint 25 éves szakmai tapasztalattal. A felmondott hitelét már nem lehet újjáéleszteni, de nem mindegy, hogy Ön mégis fizet, vagy NEM, vagy elúszik a lakása/háza.

Ha tényleg minden elveszettnek látszik, és már lelkileg is kikészült nem csak anyagilag, a végrehajtást – akár ingóságokat, akár ingatlant árvereznek akkor is van megoldás, csak keresniük kell a Fehér Kéményseprők Alapítványt!