Fehér Kéményseprők

FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

Bedőlt, felmondott hitel, adósságrendezés

A nem teljesítő hitelek kitisztítása történt meg az elmúlt években a magyar bankszektorban. Mintegy 2000 milliárd forintnyi, 90 napon túli késedelmes hitelen ültek sokáig a bankok, aminek több mint a fele lakossági tartozás. A vállalati üzletágban a vásárlásait most megindító MARK Zrt., a legszegényebb jelzáloghiteleseknél pedig a 35 ezresre bővített Nemzeti Eszközkezelő segítette (aminek semmi értelme nem volt, meg is szűnt mára már) a banki mérlegek kitisztítását, miközben a többi lakossági adós helyzete megoldatlan maradt a mai napig a magáncsőd kudarca miatt is. Kezd azonban éledezni egy Magyarországon eddig szinte ismeretlen piac is, amely átveheti azok egy részét, akiknél a fenti megoldások egyike sem működik: az ország nyugati, keleti és északi kapuin kopogtatnak a bőven 10% feletti hozamra éhes nemzetközi követelésvásárlók. Ennek az adósokra nézve nagyon szélsőséges hatásai lehetnek a „megmentettek” érzéstől a totális csődig.

Még mindig nagyon sok a bedőlt hitel a bankoknál  

– 18 259 milliárd forintnyi kihelyezett hitellel rendelkeznek a magyar hitelintézetek, ezek 11,4%-a számít 90 napon túl késedelmesnek az MNB legfrissebb, szeptemberi adatai szerint. A bruttó 2079 milliárd forintból

– 1107 milliárd forint volt lakossági (53%) – ezen belül 883 milliárd jelzálogfedezetű tartozás,

– 831 milliárd pedig vállalati (40%) – ezen belül 466 milliárd projektfinanszírozási hitel.

Túl sokat NEM nyüglődnek velük a bankok, simán eladják követeléskezelő behajtó a Magyar Családokat büntetlenül kifosztó pénzügyi vállalkozásoknak, akik gomba mód szaporodnak. Egyre több behajtó cégnél merül fel a politikai összefonódás is.

A nem teljesítő hitelek leírása a 2008-as válság kezdete óta folyamatosan és jelentősen rontja a bankok eredményét, ezért szabadulnak meg a „nem fizető” ügyfelektől és adják veszik a követeléseket oly módon, hogy azt már követni is alig lehet.

Pedig van rá megoldás és a felmondott vagy követeléskezelőnek eladott hitelek esetén is tudunk segíteni és kilátástalan helyzetből a fény felé vezető utat megmutatni. Kérjük keresse elérhetőségeinket a Fehér Kéményseprők Alapítványt!