Fehér Kéményseprők

FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

Rólunk

A Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége 2008 -ban Szigetszentmiklóson alakult Urbán – Szabó József kezdeményezésére.

 

Megalakulását követően a bankok által mesterségesen gerjesztett pénzügyi válságot követően, – az elsők közt hoztuk nyilvánosságra, hogy a bankok átverték az embereket. S ezt a tényt minden írott és elektronikus médiában, hírként hoztuk nyilvánosságra.

Feladatunk, hogy az ügyfél megkeresések alapján a Magyar Családok segítségére legyünk azáltal, hogy a jogosan megszerzett tulajdonukból, „egyetlen otthonukból” ne lakoltathassák ki a válság miatt hitelt törleszteni nem tudó devizahiteleseket.

Majd 2009. év decemberében, a velünk együttműködő civil érdekvédő szervezetekkel együtt, közérdekű pert indítottunk az akkori 35 működési engedéllyel rendelkező bank ellen. Ezt az asztalról természetesen mindenféle hazug kifogással lesöpörték a bírók, bíróságok, mert halvány gőzük nem volt, hogy mekkora társadalmi probléma bontakozott ki, – ami mind a mai napig tart, bármilyen számottevő megoldás nélkül.

A Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségének kiemelkedő feladata a hitel károsultak megmentése és a kilakoltatások és a bankbűnözés leállítása.

Közel 8000 hitel károsultnak segített már a szervezet és 3500 családot mentett meg végrehajtási eljárások keretében a kilakoltatástól, nem beszélve a Végrehajtó Kamara és a becstelen végrehajtók eltávolíttatásáról. Valamint a végrehajtási eljárások megreformálása, ami az egész társadalomra kiterjed, hisz végrehajtási eljárások nem csak banki hitelekből erednek.

A szervezet véleménye szerint, a pénzbehajtására szakosodott gyanús cégek, faktoring és követeléskezelő behajtók nem a törvények alapján, vagyis jogtalanul, bűncselekményt elkövetve árvereznek el ingatlanokat, szereznek tulajdonjogot, embertelen módon lakoltatják ki az adósokat egyetlen otthonából.

A Fehér Kéményseprők minden törvényes eszközt felhasználva, immáron 10 éve küzd a

  1. korrupció
  2. bankbűnözés
  3. pénzügyi és csalás szintű bűnözés
  4. törvénytelen eszközökkel való visszaélés
  5. törvénytelen árverezés
  6. törvénytelen pénzbehajtás
  7. jogtalan adómentes vagyonszerzési tevékenységek
  8. KHR listások még komolyabb kifosztásának visszaszorítása érdekében!

Komoly hangsúlyt fektetnek a tisztaságra a korrupciótól távolságot tartva, ezt szimbolizálja a fehér szín a nevükben.

Nem kerülhetnek utcára a családok, gyermekek!

Nem árverezhetnek jogtalanul el a lakásukat!

Nem alakulhatnak olyan árverező cégek, ahol nem az ügyfél az első, hanem a nyereségvágy!

 

Dabasi Tamás – a „Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezet Szövetségének elnöke – nem hős, de elkötelezettsége, empátiája valóban becsülendő és figyelemreméltó. A mai Magyarországon nem sok olyan ember van, aki mindent feltett egy lapra, megmenteni a családokat, idősek és fiatalokat a kilakoltatástól, kiszabadítja őket abból a lelki börtönből, amiben nap mint nap élnek. Saját, e területen megélt több, mint 20 éves tapasztalatai inspirálták arra, hogy küzdjön másokért, a sok igazságtalanság ellen.

„A természetemből fakad, hogy túlságosan is magas az igazságérzetem.
Szakmailag pedig azért, álltam a devizahitelesek szolgálatába, mert a 2008-as évben a kirobbant világgazdasági, pénzügyi válság miatt és a kialakult körülmények miatt, a bankok elutasító magatartásukkal az érintett ügyfeleket még inkább kilátástalan helyzetbe kergették. A bankok szankcionálták a szerződéseket és az adósok a válság okozta átmeneti fizetésképtelensége esetén azonnal felmondták a hitelszerződést.

Szervezetünk felkarolta a válság miatt hitelt törleszteni nem tudó devizahitelesek gondjait, hogy közösen találjunk megoldást az átmeneti fizetésképtelenségre.”

 

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, élükön Dabasi Tamással nem adják fel a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmüket, az év minden napján rendelkezésre állnak a bajbajutottak megsegítése érdekében.