FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

SORSTÁRS, AKI MEGÉRTETTE

Íme, egy SORSTÁRS, AKI MEGÉRTETTE! OLVASSÁTOK!

Herceg Roland: NA, VÉGRE! Megértettem.
Tehát a bankok azért ünnepelnek, mert érvényessé teszi a kormány a forintosítással a szerződéseket, a pereket ellehetetleníti, így gyakorlatilag rengeteg szerződés végérvényesen érvényessé válhat.
A bankok, amikor egy kölcsön bedől, akkor azonnal lehívják a biztosítási összeget, amit a hitel felvételekor kötött a bank olyan nagy világ cégekkel, mint az AIG felelősség biztosító. Ez a biztosító 2008-ban majdnem csődbe ment, mert nem volt felkészülve arra, hogy a bankok becsapják az ügyfeleiket, és eleve olyan hitelszerződéseket kötnek, amik teljesíthetetlenek az ügyfelek számára. Az AIG biztosító nem tehetett mást a bedőlt hitelek után fizetett.
Így történ ez nálunk is. A bankok mára rengeteg pénzt kaphattak az AIG –tól bedőlt hiteleink után. A banknak az az érdeke hogy bedöntsék a hitelt, mert így gyakorlatilag azonnal realizál 98 % nyereséget. Miért? Hát azért mert a bank nem a betétesek, és nem is a saját pénzét adja nekünk kölcsönbe, hanem a jegybank jelen esetben az MNB pénzét. A bank csak 2% saját tőkét (tartalék ráta) tesz be, mint fedezetet a jegybankba a nekünk folyósítandó kölcsön összege után, amire a jegybank még piaci kamatot is fizet neki. Ez után a jegybank elutalja a bankba a kölcsön összeget, és a bank ebből ad nekünk kölcsönt. Tehát 2%-ot kockáztat. Ha viszont bedönti a hitelt, akkor rögtön lehívja a biztosítási összeget + esetleg még az elmarad profit és költség címén is még kitalált egyéb összegeket a számlájára az AIG biztosítótól. Tehát a bank 2% egységnyi pénzéből 100%-nál is nagyobb egységnyi pénzhez jut, és bónuszként még ott van az esetleges több évi törlesztésünk nála, meg az ingatlanunk, nyugdíjunk, fizetésünk 33%-a, adóstársunk ingatlana, és a fizetésének a 33%-a. Tetszik érteni? Na ezért harcol maga az USA is a bankrendszer ellen!
Na tehát, ha viszont kiderülne a kölcsönszerződésünkről hogy érvénytelen, amit szeretett bíráinknak kéne kimondani, de nem mondanak, mert kamatmentes fedezet nélküli hitelekkel már előre megvették őket a bankok (tisztelet a kivételnek, és hálás köszönet), akkor az a helyzet állna elő, hogy a bankok elveszítenék a jogalapjukat arra, hogy pénzt hívjanak le az AIG biztosítótól, mert egy jogilag érvénytelen szerződésre nem lehet jogot, szolgáltatást alapítani, ezért mint biztosítási szolgáltatás nem jár az érvénytelen szerződések után.
Na ezért ünnepel a bankszövetség, hogy a kormány forintosítja és kigyomlálja az érvénytelen devizát a szerződésekből, mert akkor azokat már nem lehet olyan egyszerűen a Kúria által sem érvénytelennek nyilvánítani, és akkor a már lehívott pénzeket a bankok megtarthatják, nem kell visszafizetni az AIG–nak.
Ebből az következik, hogy az USA tulajdonában lévő AIG–nak viszont az az érdeke, hogy ezek a szerződések érvénytelenek legyenek, vagyis ellenzik a forintosítást.
Ezért kötötték ki 2008-ban az IMF hitel nyújtásakor azt, hogy a deviza alapú hiteleket forintosítani kell. Ez volt a hitel nyújtásának az egyik feltétele. Ezzel akarta magát bebiztosítani az USA, hogy AIG biztosítót ne érje már veszteség a rengeteg bedőlt, teljesíthetetlen kölcsönszerződések miatt. Azonban a kormány ezt nem tette meg, és az AIG biztosítónak a bankokon keresztül több milliárd eurós veszteségnek tette ki.
Az USA azért indította el a kitiltási botrányát, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon a kormányra, mert ha forintosítja a deviza alapú hiteleket, akkor azok törlesztő részlete oly annyira megnő, hogy várhatóan tömegesen fog még több hitel bedőlni, még több veszteséget okozva az AIG-nek.
A kormány miért akarja életben tartani a szerződéseket?
Valószínűleg azért, hogy legyen indok fenntartani a bankadót, legyen folyamatos a hitelek bedőlése, legyen folyamatos biztosítói pénz, és ezért bármikor fordulhassanak költségvetési megsegítésért Csányi vezérhez ……. A Kockázatot Minden bank kezelte…nem minden banknak az AIG a biztosítója…..

Banktérkép

Forrás: Facebook megosztás