FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

Csányi: Az OTP Luxembourgig is elmegy a devizahiteles ügyben – Rövid értelmezés

Rövid értelmezés az alábbi cikkre, hogy mindenki értse, még azok is, akik otthon ülnek a kényelmes fotelben: Ha a “f…g” ezt eléri, amit szeretne, abban a pillanatban megszűnik annak a lehetősége, hogy egyéni perekben (érvénytelenségi vagy végrehajtási, mindegy) bárki pert indíthasson a cikkben megnevezett f..g.k ellen. Ha egységesen megállapítják, hogy a bankok sehol nem hibáztak, nincs az a jogrendszer vagy bíróság, ahol keresnivalója lesz az adósoknak! EMBEREK ÉBREDJETEK MÁR FEL! Amíg a Csányi jól él, addig TI ÉHEN HALTOK a terhek alatt. Rátok verték már a nem létező forintosítással ezeket a terheket! NEM VESZITEK ÉSZRE a saját bőrötökön, hogy újra folyósítottak 2015-ben egy új forint hitelt oly módon, hogy közötök nem volt hozzá? SZÁMOLJATOK! A folyósított hitel kamattal növelt értéke a TŐKE TARTOZÁSOTOK 2015-tól a DH1 és DH2 törvény következményeként! Ami számítások szerint egy új forint hitelnek felel meg! Amennyit a folyósítás óta befizettetek, azt meg lenyelte az MNB vezetősége, vagyis elveszett! NEM HISSZÜK EL, hogy ennyi (3 millió 700 ezer) emberből legalább 100 ezer nem tud utána számolni? EMBEREK! MOST JÖTT EL AZ IDŐ! KELJETEK FEL ÁLMOTOKBÓL (és a karosszékből, hamarosan az sem lesz), mert elvesztek! GYERTEK és tegyünk rendet végre, fogjunk össze és kergessük el a bankvezéreket! A Bankszövetség minden tagját zárassuk börtönbe teljes vagyonelkobzással!

Az eredeti cikk itt található.

Idézve az eredeti cikket:

“Az OTP ismét beadta kereseteit a Fővárosi Törvényszékre a devizahiteles szerződések ügyében – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató, aki szerint tisztességtelen dolog menet közben változtatni a játékszabályokon. Az új ügyben kérik, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz és az EU Bíróságához, sőt ezt készek ők maguk is megtenni.

Az OTP csoport cégei ismét beadták a Fővárosi Törvényszékre kereseteiket, amelyekben többek között azt kérik, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió Bíróságához a Kúria döntését törvényesítő devizahiteles törvény miatt – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója hétfőn.

A Fővárosi Törvényszék augusztus végén különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit. Csányi Sándor jelezte: ezek a formai okok nem voltak pontosan meghatározva, ami álláspontja szerint szintén tisztességtelen volt.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: az OTP Bank a perrel érintett teljes szerződésállományáról, körülbelül 120-130 ezer szerződésről próbálja majd bebizonyítani a Fővárosi Törvényszéken, hogy az abban foglalt feltételek tisztességesek voltak.

Tisztességtelen volt menet közben módosítani a játékszabályokon

Csányi Sándor arra a kérdésre, hogy mit vár az OTP kontra magyar állam devizahiteles tárgyalásokon az eddigi törvényszéki döntések tükrében, kifejtette: az OTP a mindenkori jogszabályoknak megfelelően járt el, és ha e szerint vizsgálják a bank és az ügyfelek között kötött szerződéseket, akkor “nem találhatnak kifogást”.

Más kérdés, hogy a Kúria döntése olyan feltételeket támasztott utólag ezekkel a szerződésekkel szemben, amelyek korábban nem voltak ismertek, ennek következtében pedig nem is voltak betarthatóak – fűzte hozzá. Csányi Sándor szerint tisztességtelen utólag előírni olyan feltételeknek való megfelelést, amelyek korábban nem voltak ismertek.

Csányi Sándor elmondta, hogy kereseti kérelmükben javasolták a Fővárosi Törvényszéknek, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróságához, sőt ha az OTP számára kedvezőtlen ítélet születik, “akkor mi magunk is próbálunk ezekhez a fórumokhoz fordulni”.”