FEHÉR KÉMÉNYSEPRŐK
DEVIZA HITELE VAN?
FAKTORING ÉS BEHAJTÓ CÉGEK ZAKLATJÁK?
TANÁCSTALAN?
BEDŐLT, FELMONDOTT HITELE VAN?

ALVILÁGI FIGURÁKKAL ÁLLT SZERZŐDÉSES KAPCSOLATBAN A LOMBARD LÍZING ZRT?

lombard-jaszhir_huAlvilági, börtönviselt figurával állt szerződésben a főként autóhitelezéssel foglalkozó társaság, a Lombard Lízing Zrt – értesült a PestiSrácok.hu. Az egykoron a lízingcég alkalmazásában álló, behajtással foglalkozó „vállalkozó” ellen értesüléseink szerint  közokirat-hamisítás, testi sértés és garázdaság miatt is folytak büntetőeljárások. A Lombard Zrt. egy celldömölki gépjárműjavító cég telephelyének „birtokbavételével”bízta meg K. Zoltánt és embereit, ám a történet vége dulakodás, törés-zúzás, végül pedig hatósági fellépés lett. A Celldömölki Rendőrkapitányság az ügy kapcsán rongálás és önbíráskodás miatt folytat nyomozást.

Fotó: jaszhir.hu PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu

 

kép-3
K. Zoltán (feketében) a Lombard Zrt. megbízásából “foglalta el” a celldömölki telephelyet. A rendőrség önbíráskodás és rongálás miatt indított büntetőeljárást. Fotó: Fehér Kéményseprők

 „Kétes hírű, alvilági figurák segítségével a kétes hírű, ügyfeleit kifosztó szegedi  székhelyű Lombard Zrt. megbízásából tipikus pénzbehajtó, börtönviselt  kinézetű alvilági figurák a hajnali órákban elfoglaltak egy celldömölki  telephelyet, úgy, hogy törtek zúztak, kifúrták a zárakat, lánccal lelakatolták a  bejárati kaput, ahova se a tulajdonosokat, se a jogszerűen bérlőket nem  engedték bemegakadályozták a munkakezdést, a vásárlók, ügyfelek és a  dolgozók bejutását”írta néhány héttel ezelőtti közleményében az adósok és  hitelkárosultak képviseletében is fellépő „Fehér Kéményseprők” Országos  Társadalmi Szervezetek Szövetsége.  Írásukban kitértek arra is, hogy  véleményük szerint már egyetlen megbízhatónak tartó vagyonvédelmi  vállalkozás sem fogadja el a Lombard megbízását, ezért alkalmazták K.  Zoltánt és csapatát.

KIZÁRTÁK VOLNA SAJÁT TULAJDONÁBÓL

A szervezet elnöke, Dabasi Tamás a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a vállalkozás tőlük segítséget kérő tulajdonosa és a Lombard között több éve folyamatban lévő, a tulajdonjoggal összefüggésben folyó  per ellenére, jogerős ítélet híján lépte meg azt a lízingcég, hogy„alvilági figurákat bízott meg azzal, hogy törjék fel az ingatlant”. A telephelyen megjelent vagyonvédelmi kft. biztonsági őreinek irányítója az a börtönt is megjárt K. Zoltán volt, aki saját állítása szerint a Lombard megbízásából volt a telephelyen, amit a helyszínre kiérkező rendőröknek lobogtatott megbízási szerződéssel is igazolt – állította portálunknak Dabasi Tamás, aki elmondta, őket a tulajdonos június 18-án azzal riasztotta, hogy K. Zoltán és több biztonsági őr a helyszínen van, behatoltak a telephelyre, a biztonsági őrök pedig nem engednek be senkit. K. Zoltánék „szétverték a riasztórendszert”, kifúrták és kicserélték az összes zárat. Később a helyszínre kiérkező „kéményseprők” és a biztonsági emberek között kisebb dulakodás is kialakult, aminek a rendőrök vetettek véget, akik elvégezték a helyszínelést és K. Zoltánékat igazoltatták.

EGYELŐRE ISMERETLEN TETTES ELLEN NYOMOZNAK

kép2
A zárakat szétverték, majd kicserélték és a tulajdonost sem akarták beengedni a telephelyre a lízingcég megbízásából fellépő biztonsági őrök. Fotó: Fehér Kéményseprők

 Az eset kapcsán megkerestük az ügyben illetékes Szombathelyi  Rendőrkapitányságot is, akik annyit közöltek, hogy a Celldömölki  Rendőrkapitányság rongálás vétség és önbíráskodás bűntette miatt  nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen. K. ellen egyébként információink  szerint közokirat-hamisítás, testi sértés és garázdaság miatt is folytak  eljárások. Így jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ilyen kétes hírű, az  egyébként a debreceni éjszakában jól ismert figurát bízott meg a Lombard  Zrt. követelései érvényesítésére. Ráadásul az Opten adatai szerint K. Zoltán  több behajtással foglalkozó cége (Civis-Ex Kft, Cívis Lízing & GPS Security Kft.)  ellen is végrehajtás van folyamatban.

ROGÁNNAK SEM TETSZETT A LOMBARD ELJÁRÁSA

Ismert, a K. Zoltánt és embereit megbízó, főleg autóhitelezéssel foglalkozó társaság ellen a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal is felemelte a szavát. A politikus néhány hónappal ezelőtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte a Lombard Lízing Zrt. nem tartja be a bankok elszámoltatásával kapcsolatos törvényt. Ezért Rogán kérte az MNB-t az ezzel kapcsolatos sürgős vizsgálat lefolytatására, valamint arra, hogy utasítsa a törvénysértés felfüggesztésére a Lombard Lízing Zrt.-t, a fennmaradó vitás esetekben pedig bírálja el az ügyfelek panaszait. A jegybank fel is szólította a lízingcéget az autós hitellel rendelkező ügyfelekkel kapcsolatos hiányosságok pótlására.

A KÚRIA IS ÍTÉLETET MONDOTT A TÁRSASÁG FELETT

Érvágás volt a Lombard számára az a július 8-án született Kúria-döntés is, ami több ezer adós autóhitel-szerződését érintette, és amely a jelek szerint végleg ítéletet mondott a szegedi székhelyű Lombard Lízing Zrt. általános szerződési feltételei felett – számolt be a hírről néhány hete a Magyar Nemzet. A bírói fórum 24 pontban érvénytelenítette a társaság kikötéseit, amelyek alapján többek közt a lízingcég nem veheti önkényesen birtokba ügyfelei járműveit még akkor sem, ha megszűnt a szerződés. A bírói testület érvénytelennek nyilvánította a pénzintézet legtöbb, azonnali felmondásra vonatkozó szabályát. Például nem mondható fel a szerződés akkor, ha lopáskár vagy jármű baleseti totálkára következik be. Akkor sem mondhatja fel a szerződést a társaság, ha az adós első alkalommal 15 napot meghaladó késedelembe esik, s a hitelező által meghatározott póthatáridőn belül sem teljesít. A Kúria arról is döntött, hogy a továbbiakban nem adhatja ki ügyfelei adatait az érdekeltségi körébe tartozó társaságnak, illetve harmadik félnek a Lombard Lízing Zrt.